IdeaBank – лідер в рейтингу фінансового здоров'я банків України!

 
Міжнародний центр перспективних досліджень (МЦПД) за підтримки експертів Незалежної асоціації банків України склав рейтинг фінансового здоров'я банків України.
 
За методикою рейтингування МЦПД в основу підведення підсумків 2018 року на банківському ринку лягли найважливіші показники фінансової звітності банків. Особлива увага приділялася таким показникам, як співвідношення коштів фізичних осіб до власного капіталу, надійність і репутація акціонера, відсутність проблем з виплатою вкладів і ставка залучення вкладів у гривні. Саме ці показники свідчать про «фінансове здоров'я» банку.
 
У Рейтингу використані підходи до оцінки, які характеризують одночасно показники ефективності і надійності банку. В результаті банк оцінювався з точки зору привабливості, як для власних акціонерів, так і для його клієнтів.
 
Рейтинг фінансового здоров'я характеризує бізнес-модель банку в цілому. Він розраховується як сума субіндексів надійності та ефективності. Перший субіндекс узагальнює групу критеріїв, які оцінюють ступінь виконання банком ключових економічних нормативів, відображаючи його здатність протистояти внутрішнім і зовнішнім ризикам для його діяльності. Другий субіндекс відображає критерії, що оцінюють здатність банку генерувати прибуток і ефективність використання його активів.
 
Насамперед, експерти оцінювали банки, зі статутним капіталом понад 50 мільярдів гривень. (Таких банків всього вісім)
 
Після цього експерти оцінювали всі банки з активами не менше 2 мільярдів гривень. (В цю категорію ввійшли 20 банків)
 
Ідея Банк Україна увійшов до другої групи з активами понад 2 мільярди гривень. Відповідно до загального результуючого показника, що підсумовує обидва субіндекси для фінустанов, Ідея Банк Україна знаходиться на першому місці.
 
На українському ринку Ідея Банк представлений з 1989 року. За 30 років банківської практики банк сформував ділову репутацію – надійного фінансового партнера, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Його стовідсотковим власником є ​​найбільша фінансова група Getin Holding S.A. (Республіка Польща).
 
Категорії новин