Складання бюджету: важливо та просто!

Ведення бюджету — це справжній порятунок для особистих фінансів. Люди, які відкриті для нового та не бояться запозичувати наймудріші рішення не тільки у східних філософів, а й у західних прагматиків, вже давно зрозуміли значимість бюджетування. Існує як мінімум 5 причин того, щоб вести домашній бюджет, і, дізнавшись їх, Ви неодмінно задумаєтеся про турботу над особистими фінансами.

1.Отримати бажане

Насамперед, завдяки бюджету Ви зможете досягти своїх цілей, реалізувати бажання. Завдяки плануванню витрат і заощадженню коштів, багато що вдасться спроектувати заздалегідь і уникнути розчарувань.

2. Все під контролем

З плануванням бюджету Ви контролюєте свої кошти, а не вони вас. Бюджет покаже, на що вже витрачено гроші, а на що і скільки потрібно відкласти, допоможе уникнути безконтрольних витратах.

3. Вистачить на все

Якщо у Вас є мета — довгоочікувана поїздка або серйозна покупка, ремонт у будинку або на носі ювілей -  саме складання, планування та ведення бюджету допоможе відкласти необхідні на реалізацію мети кошти щомісяця і залишати достатню їх кількість на життя.

4. Спільні інтереси

Складання бюджету може вплинути й на покращення відносини між подружжям. Загальний бюджет (з відведенням певних сум на особисті витрати за взаємною згодою) забезпечує взаєморозуміння, вміння спілкуватися і обговорювати не тільки приємні, але і складні теми, разом приходити до вирішення проблем.

5. Без заборгованості

Борги - страшна справа, вони ставлять Вас у залежність від інших людей та можуть навіть зіпсувати відносини з ними. А ось з бюджетом і контролем над своїми грошима Ви зумієте розібратися з існуючими боргами (щомісяця віддаючи потрібну суму або накопичуючи, щоб віддати все відразу).

Ведення бюджету - нелегкий процес і він ніколи не буває ідеальним. Не варто карати та страчувати себе за помилки - на них потрібно вчитися. А мета планування бюджету полягає не в контролюванні кожної копійки, а в тому, щоб змінити ставлення до грошей і навчитися витрачати їх розумно. Найважливіше у веденні бюджету - займатися цим із задоволенням, без досади та без великого фанатизму. Інакше Ви ризикуєте зазнати невдачі. Серед причин провалу - завищені очікування, відсутність мотивації і негативне ставлення до процесу. Не варто думати, що бюджет - це суворі рамки, через які тепер Ви будете тільки копійки рахувати. Мисліть позитивно: тепер Ви заробите на всі свої плани, реалізуєте мрії, у Вас не буде боргів.

Складання бюджету: важливо та просто!
Ведення бюджету — це справжній порятунок для особистих фінансів. Люди, які відкриті для нового та не бояться запозичувати наймудріші рішення не тільки у східних філософів, а й у західних прагматиків, вже давно зрозуміли значимість бюджетування. Існує як мінімум 5 причин того, щоб вести домашній ...
Золоті правила особистих фінансів
Ви зможете забезпечити собі добробут і спокій на цілий рік, дотримуючись  правил ведення особистих фінансів. Поради ці нескладні і, здавалося б, просто таки само собою зрозумілі. Але часом буває так, що ми не помічаємо очевидного або не хочемо замислюватися про майбутнє, живучи тільки ...
ТОП-5 книг з основ фінансової грамотності
Існує безліч книг, які навчають тонкощам поводження з грошима, але як вибрати з усього масиву інформації найкращу з них? Для того, щоб мати можливість грамотно розпоряджатися своїми фінансовими активами, кожна людина повинна мати базові знання в області економіки та інвестування. Ми вважаємо, ...