ТОП-5 книг з основ фінансової грамотності

Існує безліч книг, які навчають тонкощам поводження з грошима, але як вибрати з усього масиву інформації найкращу з них?

Для того, щоб мати можливість грамотно розпоряджатися своїми фінансовими активами, кожна людина повинна мати базові знання в області економіки та інвестування. Ми вважаємо, що слід почати з 5 книг, які навчать вас основам фінансової грамотності.

Книга №1. «Думай і багатій», Наполеон Хілл.

Мабуть, найбільш значуща і авторитетна книга в світі - керівництво з отримання успіху, багатства, життєвої енергії подолання труднощів та цілеспрямованості. Протягом 70 років «Думай і багатій!» вважається класичним підручником зі створення багатства. У кожному розділі Наполеон Хілл розкриває секрети добування грошей, користуючись якими тисячі людей придбали, примножили і продовжують примножувати свої статки, одночасно розвиваючи і збагачуючи свій особистісний потенціал.

Книга №2. «Багатий тато, бідний тато », Роберт Т. Кийосаки, Шарон Л. Летчер.

Мотивуючі книги зараз не рідкість, але ця відрізняється від безлічі інших. Твір «Багатий тато, бідний тато» показує нам картину майбутнього людини. І стає абсолютно ясно, що без самоосвіти, без мотивації, без набуття досвіду людині можна і не чекати результатів, які можуть когось вразити. Автор відверто ділиться своїми роздумами, особливим поглядом на життя, намагається вплинути на мислення читача, розширює межі його пізнання.

Книга № 3. «До біса все! Берися і роби!», Річард Бренсон.

Сер Річард Бренсон - не просто талановитий підприємець, який побудував унікальний бренд Virgin, що поєднує кілька десятків абсолютно різних бізнесів, включаючи магазини з продажу музичних дисків, авіа- та залізничні компанії, радіостанцію та видавництво. Книга Бренсона - маніфест життя, дії, ризику. Життя занадто коротке, щоб витрачати його на речі, які не приносять задоволення. Якщо є голова на плечах і досить завзяття в серці, будь-яка мета буде під силу. Якщо щось подобається - роби. Не подобається - кидай не роздумуючи.

Книга № 4. «Мані, або абетка грошей», Бодо Шефер.

На прикладі дитячої історії автор вказує шлях до багатства. Маленька Кіра та її друзі вчаться поводитися з грошима, берегти їх і примножувати, а також позбуватися боргів. Вони починають розуміти, як зробити так, щоб мрія про життя в достатку стала дійсністю. Бодо Шефер абсолютно доступним для розуміння шляхом роз'яснює кожен крок, що веде до добробуту, і показує, що задоволення може доставляти не тільки володіння багатством, а й сам процес заробляння грошей.

Книга № 5. «Найбагатша людина в Вавилоні», Джордж С. Клейсон.

Ця книга була написана в 1926 році, а описані в ній події відбуваються в стародавньому Вавилоні. Прочитавши «Найбагатша людина в Вавилоні», ви зрозумієте, що за останні 8 тисяч років в сфері фінансових відносин практично нічого не змінилося: боргові розписки, азартні ігри, торгівля, інвестування, фундація тощо. Закони руху грошей залишаються колишніми. Система, запропонована автором, залишається дієвою, і в цьому ви легко переконаєтеся, спробувавши скористатися порадами Д. С. Клейсона. Книга буде цікава всім, але особливо корисна вона підліткам і зовсім молодим людям, які повинні знати, як працюють гроші і розуміти їх ціну.

Тож, не витрачайте зайвої хвилини і - приємного читання!

Складання бюджету: важливо та просто!
Ведення бюджету — це справжній порятунок для особистих фінансів. Люди, які відкриті для нового та не бояться запозичувати наймудріші рішення не тільки у східних філософів, а й у західних прагматиків, вже давно зрозуміли значимість бюджетування. Існує як мінімум 5 причин того, щоб вести домашній ...
Золоті правила особистих фінансів
Ви зможете забезпечити собі добробут і спокій на цілий рік, дотримуючись  правил ведення особистих фінансів. Поради ці нескладні і, здавалося б, просто таки само собою зрозумілі. Але часом буває так, що ми не помічаємо очевидного або не хочемо замислюватися про майбутнє, живучи тільки ...
ТОП-5 книг з основ фінансової грамотності
Існує безліч книг, які навчають тонкощам поводження з грошима, але як вибрати з усього масиву інформації найкращу з них? Для того, щоб мати можливість грамотно розпоряджатися своїми фінансовими активами, кожна людина повинна мати базові знання в області економіки та інвестування. Ми вважаємо, ...