Ідея Банк нагадує вкладникам про особливості гарантування вкладів під час дії воєнного стану

В квітні 2022 року Президентом України був підписаний закон про 100% гарантії держави на депозити населення та ФОП у банках під час дії воєнного стану.  

Як працює система гарантування вкладів фізичних осіб сьогодні?
На час дії воєнного стану та трьох місяців після його припинення/скасування запроваджено 100% гарантію за всіма вкладами, які залучені на умовах договору: банківського вкладу (депозит) та рахунку. Зокрема, кошти — на депозитних, поточних та карткових рахунках фізичних осіб та ФОП.

Як буде у післявоєнний час?
Через три місяці після припинення чи скасування дії воєнного стану гарантована сума за вкладами становитиме 600 тис. грн.

Фонд гарантування вкладів відшкодовує кошти фізичних осіб та ФОП у національній та іноземній валюті, залучені банками на умовах договору банківського (карткового) рахунку чи вклади (депозиту) разом із нарахованими відсотками. Вклади в іноземній валюті відшкодовуються в гривнях за курсом НБУ.   

Виплати доступні через банки-агенти ФГВФО (в тому числі через застосунок Дія).

Більш детально ознайомитись з особливостями  гарантування вкладів під час дії воєнного стану можна у серії інформаційних відеороликів, підготованих ФГВФО за підтримки Проєкту USAID «Реформування фінансового сектору».

Нагадуємо, що Ідея Банк надає можливість отримати гарантовані державою кошти, починаючи із червня 2017 р.,  коли банк підключився до автоматизованої системи виплат ФГВФО.

Також в жовтні 2023 року Ідея Банк став одним із банків-агентів Фонду гарантування, через який можна оформити Повернення вкладів через Дію.  
Більше про процес повернення коштів через Дію читайте тут

 

Категорії новин