5 сервісів для підвищення фінансової грамотності

Якщо мати під рукою правильний інструмент, навіть дитина розбереться, як працюють кредити і куди краще інвестувати заощадження. Сайт Edutainme вивчив світовий досвід й обрав найкращі варіанти онлайн сервісів, які будуть корисні не лише дитині.

1. Фінансовий футбол.
Перевірка фінансової грамотності, замаскована під футбол. Правильні відповіді допомагають футболістам на полі забирати м'яч у противників і забивати голи, неправильні - переводять гру в режим захисту. Гра є частиною Practical Money Skills - безкоштовної освітньої програми VISA.

2. Money Island.
Гра-квест, яка спритно приховує під собою серйозну теоретичну базу. Гравець подорожує по світу і виконує різні завдання: переводить гроші, інвестує кошти в нерухомість і т. д. Паралельно гра подає матеріал по трьом темам: раціональне використання кредитів, заощадження та витрати, заробіток та інвестиції.

3. Finance Park.
Уроки фінансової грамотності в формі гри: створюємо персонажа і ведемо його компанію до процвітання. У першому ж завданні доведеться прораховувати місячний дохід фірми, а в другому - визначати, яка частина заощаджень піде на податки. Кожен крок гравця коментує віртуальна асистентка, яка ділиться порадами і подає теоретичний матеріал невеликими порціями.

4. КешГоу.
Незвичайний гібрид навчального тренажера з грою про інвестиції, завдяки якому користувача безкоштовно навчать азам фінансової грамотності. Крім
 того, тут є гра «Купи мрію», яка вчить грамотно витрачати і вкладати гроші, збираючи їх на покупку чого-небудь значного.

5. Фінансова грамота.
Електронна книга з фінансової грамотності, складена під керівництвом Російської економічної школи. Можна завантажити і в форматі pdf, а можна читати і на сайті - тоді багато картинок буде анімовано. Після освоєння підручника рекомендується перевірити свої знання в тестах або зіграти в гру, в якій пропонується інвестувати гроші найкращим чином.

Складання бюджету: важливо та просто!
Ведення бюджету — це справжній порятунок для особистих фінансів. Люди, які відкриті для нового та не бояться запозичувати наймудріші рішення не тільки у східних філософів, а й у західних прагматиків, вже давно зрозуміли значимість бюджетування. Існує як мінімум 5 причин того, щоб вести домашній ...
Золоті правила особистих фінансів
Ви зможете забезпечити собі добробут і спокій на цілий рік, дотримуючись  правил ведення особистих фінансів. Поради ці нескладні і, здавалося б, просто таки само собою зрозумілі. Але часом буває так, що ми не помічаємо очевидного або не хочемо замислюватися про майбутнє, живучи тільки ...
ТОП-5 книг з основ фінансової грамотності
Існує безліч книг, які навчають тонкощам поводження з грошима, але як вибрати з усього масиву інформації найкращу з них? Для того, щоб мати можливість грамотно розпоряджатися своїми фінансовими активами, кожна людина повинна мати базові знання в області економіки та інвестування. Ми вважаємо, ...