Як відкрити вигідний депозит в банку

Гроші повинні працювати, а не нудьгувати вдома, «надійно» сховані під подушкою. Проте депозит - доволі проста банківська послуга.  Заробiток на ньому - величина передбачувана, оскільки депозитна ставка зберігається на весь термін дії договору. Чи можна заробити більше? Виявляється, можна. Якщо скористатися стратегією заробітку на депозиті. Пропонуємо Вам кілька з них.

1. Стратегія сходів.

Користуючись цією стратегією, вкладники шукають депозити з високою процентною ставкою, відкривають їх з невеликою сумою вкладу і поповнюють, коли з'являються вільні гроші. Замість того, щоб відкривати один великий, вони відкривають кілька невеликих депозитів на різні терміни - створюючи таким чином щось схоже на сходи. Коли строк дії одного депозиту закінчується, гроші додають до наступної “сходинки” - ближчого по закінченню строку дії депозиту. Це робиться для того, щоб зафіксувати високу ставку по депозиту, яка надається на тривалий строк, а “заморожувати” на ньому всі вільні кошти з різних причин не хочеться.

2. Стратегія лояльності.

Банки цінують довіру клієнтів. Від терміну і суми вкладу залежать привілеї, які Ви отримаєте від банку. Чим вищою є сума вкладу, тим привабливішою стає пропозиція банку. Це можуть бути певні бонуси та грошова винагорода, преміальна платіжна картка, лояльні умови по кредитній картці, персональне обслуговування тощо. Чим більший термін вкладу, тим вища процентна ставка. А при продовженні строку дії депозитного договору більшість банків підвищують і депозитну ставку на 0,1-0,5%, що в умовах сьогоднішнього ринку досить непогано.

Ще один плюс стратегії «лояльність» – у постійного вкладника є непогане підґрунтя для переговорів про пільгові умови банківських послуг. Наприклад, привабливіші умови обслуговування платіжної картки чи надання кредиту на більш вигідних, ніж зазвичай, умовах.

3. Додатковий дохід за самообслуговування.

Якщо Ви вiдкриваєте депозит в банку через інтернет, то все робите самі. Вам не потрібен менеджер, який розповідає про принади того чи іншого вкладу. Не потрібен касир, який приймає готівку і зараховує її на рахунок. Для банку це вигідно. Чим більше самостійних клієнтів – тим менші його витрати на співробітників. І банки готові заохочувати таких клієнтів додатковим заробітком на депозиті.

4. Стратегія орієнтації на коливання курсів валют.

Заробити на депозиті може і той, хто стежить за курсом валют. Зазвичай, восени долар зростає, досягаючи своїх піків взимку. А навесні починає падати, опускаючись влітку до річного мінімуму. Заповзятливі люди навчилися на цьому заробляти. Взимку вони продають валюту і кладуть гроші на гривневий депозит терміном на 6 місяців. Влітку – знімають гривню з відсотками, обмінюють на долари і знову кладуть на півроку в банк. Так можна заробляти і на депозитах, і на курсових коливаннях. Але слід бути уважним: можна не вгадати з моментом конвертації.

Складання бюджету: важливо та просто!
Ведення бюджету — це справжній порятунок для особистих фінансів. Люди, які відкриті для нового та не бояться запозичувати наймудріші рішення не тільки у східних філософів, а й у західних прагматиків, вже давно зрозуміли значимість бюджетування. Існує як мінімум 5 причин того, щоб вести домашній ...
Золоті правила особистих фінансів
Ви зможете забезпечити собі добробут і спокій на цілий рік, дотримуючись  правил ведення особистих фінансів. Поради ці нескладні і, здавалося б, просто таки само собою зрозумілі. Але часом буває так, що ми не помічаємо очевидного або не хочемо замислюватися про майбутнє, живучи тільки ...
ТОП-5 книг з основ фінансової грамотності
Існує безліч книг, які навчають тонкощам поводження з грошима, але як вибрати з усього масиву інформації найкращу з них? Для того, щоб мати можливість грамотно розпоряджатися своїми фінансовими активами, кожна людина повинна мати базові знання в області економіки та інвестування. Ми вважаємо, ...